Що таке програматор, як працює прилад та чому завдяки цьому термостату раціональніше використовувати газ і водночас не відчувати "температурного" дискомфорту у помешканні - консультує директор компанії "Формула тепла" Олексій Зайчковський. 

"Нині, після чергового здорожчання газу, споживачі міркують над тим, як зменшити розхід "блакитного палива" і водоночас не зменшувати тепло у помешканні. Як один із варіантів ми пропонуємо звернути увагу на кімнатний програматор і його підключення до джерела теплопостачання, наприклад котла. Програматор - це прилад, який підтримує у помешканні запрограмовану споживачем температуру. Аби її досягти термостат керує котлом (при потребі вмикає його, а досягнувши запрограмованої температури, вимикає котел)", - зазначає Олексій Зачковський.

ВАЖЛИВО! Підключення програматора здійснює тільки ФАХІВЕЦЬ!!!

 

Як працює програматор:

Зі слів директора компанії "Формула тепла" програматор можна налаштовувати на декілька температурних режимів.

"Наприклад, якщо у будні з 9.00 год. до 16.00 год. мешканців в оселі немає, термостат можна запрограмувати на температурний режим приміром 16 °C. Коли ми вдома, і нам необхідні у помешканні 20 °C на цьому термостаті програмуємо режим наступний, до прикладу, з 16.00 год. до 00.00 год - 20 °C, в нічний режим з 00.00 год. до 06.00 год - 18 °C" - каже Олексій Зайчковський. І додає, у вихідні дні, коли всі мешканці вдома, можна підтримувати єдиний температурний режим.

"За підрахунками фахівців, завдяки роботі цього приладу можна до 25% скоротити споживання газу, при цьому не відчуваючи "температурного" дискомфорту у помешканні", - зазначає директор компанії "Формула тепла".

Про типи програматорів:

Що ж до типів програматорів, то вони бувають:

- з кабельним підключенням;

- на радіоуправлінні.Такі термостати необхідні у випадку, коли не можливо під'єднати кабель до котла. До слова, програматори на радіоуправлінні, знаходячись в одній кімнаті, можуть керувати температурним режимом всього помешкання. З більш детальною інформацією про роботу програматора споживач може ознайомитися, прочитавши інструкцію цього приладу.

ВАЖЛИВО! Підключає програматор до котла ТІЛЬКИ ФАХІВЕЦЬ!!!