Мої вітання. Я, Олексій Зайчковський, директор компанії "Формула тепла" і я хочу поговорити про твердопаливні котли. Котли, які обігріваються за рахунок твердого палива.

Яке тверде паливо використовуємо у наших потребах?

Це дрова, пелети, брикети і вугілля.

Які котли використовуються для спалювання вугілля? Це котли з чавунними теплообмінниками.

Чому вони (вугілля і чавун) одне одного "розуміють"?

Тому що вони передають тепло, інфрачервоне випромінювання. І теплообмінник у чавунного котла він невеликий, йому не потрібно туди вогню, йому потрібен тільки жар (інфрачервоне випромінювання) і йому достатньо для того, щоб передати це тепло на воду. У таких котлах дрова можна використовувати, але ефективність і ККД котла впаде орієнтовно на 30-40%.

Дрова і брикети – для цих видів палива чавунний котел не підходить, в нього малий теплообмінник і вогонь який виділяється при згоранні дров вилітає безпосередньо одразу в димохід, не затримуючись у котлі. Для такого палива нам необхідні котли сталеві  з великими за площею теплообмінниками, для того щоб ми «зняли» максимум тепла з вогню і «передали» його на воду, то вогонь повинен пройти ці всі канали, і поки він дійде до димаря він віддав всю свою енергію.

Пелетні котли

Пелетні котли – це ті ж котли з великим теплообмінником на сталі і з хорошим пальником. Для нормальної роботи пелетного котла, необхідно і ще раз попереджаю необхідно вибирати не тільки котел, але й саму горілку і блок управління цієї горілки", - зазначив Олексій Зайчковський. 

Детальніше інформацію про роботу всіх типів котлів у наших наступних відеооглядах від Олексія Зайчковського.

Підписуйтесь на сторінку компанії "Формула тепла" у Facebook  та на Youtube-каналі.