У попередньому матеріалі ми розповідали про типи сталевих радіаторів та з чого вони складаються.

У цій статті директор компанії "Формула тепла" Олексій Зайчковський пояснить, на які ще параметри сталевих радіаторів слід звернути увагу при їх купівлі.

"Виробники надають таблицю потужностей  кожного розміру радіаторів.  Як правильно розрахувати ці потужності? Більшість виробників надають розміри батарей, враховуючи температурний режим подачі від котла у 90 °C  і зворотньої лінії у 70  °C.  Таких температурних режимів ми на сьогодні не використовуємо. Тому при тих самих розмірах радіаторів,  треба враховувати коефіцієнт  зміни потужностей батарей в МЕНШУ сторону,  якщо Ви до них подаєте нижчі температурні показники води", - зазначає директор компанії "Формула тепла" Олексій Зайчковський і наводить одразу приклад.

"22 тип батарей, розмір 600 мм на 1000 мм (йдеться про висоту та довжину) при подачі  води у 90 °C  і зворотної лінії у 70  °C  тепловіддача цього сталевого радіатора складає 2.2 кВт.  Якщо на це й же сталевий радіатор  ми подаємо температурний режим у 70  °C і зворотню лінію  у 50  °C то його тепловіддача складе 1.4 кВт. При подачі 55  °C   - 45 °C   - тепловіддача складе - 900 Вт" - пояснює фахівець.

Тому, при виборі сталевих радіаторів, Олексій Зайчковський радить ОБОВ'ЯЗКОВО враховувати ті температурні режими, які споживачі будуть використовувати у котлах, у найхолодніші опалювальні дні. І відповідно до цих температурних режимів (потужностей) обирати як тип, так і розміри батарей.