Електрична тепла підлога -  універсальна конструкція, що дозволяє використовувати її і як основне джерело опалення, і як додаткове. Конструктивно тепла підлога поділяється  на 2 типи:

1 - в основі нагрівальний кабель;

2-  в основі інфрачервона плівка

Нагрівальний кабель - це вже готова до монтажу конструкція, яка у свою чергу може бути як самостійно викладена (двожильний нагрівальний кабель), так і в комплекті з скловолоконною сіткою (Нагрівальний мат).

Консультує: Олексій Зайчковський, директор компанії "Формула тепла". 

 

Де використовують електричну теплу підлогу з нагрівальним матом в основі?

Електрична тепла підлога в основі якої знаходиться нагрівальний мат ідеально підійде для приміщень, де немає змоги коригувати висоту підлоги.

«Наприклад, поріг не дозволяє підняти підлогу ще на 7 сантиметрів. У цьому випадку використовуємо електричну підлогу з нагрівальним матом. Адже заливати додаткову стяжку на нагрівальний мат не потрібно. Одразу можна на нього встановлювати, приміром, плитку» - зазначає директор компанії «Формула тепла» Олексій Зайчковський.

Кілька слів про монтаж:

 

 

Перш ніж розпочати монтаж електричної теплої підлоги з нагрівального мату фахівці малюють схему обігріву помешкання. А ще - визначають місця у кімнаті, де підлога буде відкритою, а де будуть встановлені чи меблі, чи кухонне обладнання. І задля максимальної ефективності встановлюють нагрівальний мат  саме на відкритих ділянках поверхні, каже директор компанії "Формула тепла". Опісля, розповідає Олексій Зайчковський, цю «теплу» підлогу зазвичай фіксують скотчем, аби вона не рухалася під час встановлення тієї ж плитки.

ВАЖЛИВО!!! Фахівцям необхідно детально прорахувати площу поверхні обігріву і потужність нагрівального мату. У іншому випадку  тепла забракне і доведеться використовувати додаткові прилади обігріву.

Майстри підводять силовий кабель до терморегулятора (детальна інформація  опублікована на  схемі)

ВАЖЛИВО!!! Датчик кабелю, який встановлюється під підлоговим покриттям обов’язково має бути у гофрі, або у металевій трубі,  Це для того, аби при потребі його можна було швидко замінити, без пошкодження підлогового покриття.

До терморегулятора фахівці підводять датчик. Олексій Зайчковський каже, що терморегулятор буває декількох видів:

- механічний

На механічному датчику є змога фіксувати температуру підлоги і він буде вмикатися/вимикатися коли ця температура буде досягнута.

- електронний

Термостат більш інформаційний, завдяки дисплею.

- програмований

Завдяки програмі можна запланувати дні та, навіть, години у які працюватиме електрична тепла підлога. Причому, зробити це можна на увесь тиждень.

Компанія «Формула тепла» пропонує електричні теплі підлоги з нагрівальним матом в основі  різних потужностей, довжини, та площі обігріву.

Фото та матеріал: компанія "Формула тепла"