Вітаю. Я, Олексій Зайчковський, директор компанії "Формула тепла" і у цій статті хочу розповісти Вам про термозмішувальний вузол LADDOMAT.

Термозмішувальний вузол LADDOMAT  здійснює  циркуляцію теплоносія через твердопаливний котел та підтримує певну температуру зворотної лінії системи опалення.

Будова приладу:

Прилад складається з циркуляційного насоса і термостата. Зазначу, термостат може бути різних температурних режимів, а саме 51, 55, 61, 65 та 72 градуси.

Важливо! Температурний режим термостата ви обираєте відповідно до модифікації, а не потужності вашого котла,  

Насос термозмішувального вузла LADDOMAT  здійснює циркуляцію води через твердопаливний котел, опісля  - через акумуляційний бак (якщо він встановлений у вашій котельні), або ж через всю систему опалення (якщо вона невелика).

Термостат термозмішувального вузла  підтримує певну температуру теплоносія на зворотній ліній системи опалення.

Про роботу приладу:

Коли до термостату термозмішувального вузла потрапляє теплоносій з високою температурою, прилад починає перекривати байпасну коротку лінію між подачею та зворотною лінією і відкриває циркуляцію води із системи опалення. Звідти повертається холодна вода, яка змішується через байпасну лінію і в результаті на зворотній лінії ми отримуємо температуру теплоносія у 55 градусів. 

Навіщо потрібні ці 55 градусів на зворотній лінії системи опалення?

Така температура теплоносія необхідна для того, аби котел не конденсував, або як кажуть в народі «не плакав». Тепер його завдання підігріти воду тільки на 20 градусів, аби отримати на лінії подачі - 75 градусів.  При такій температурі теплоносія на лінії подачі  – котел не конденсується, не набирає в собі шлаків, смоли та сажі, адже він працює в ідеальному температурному режимі. Хочу зазначити, що всі твердопаливні котли мають працювати на високій температурі 70 – 75 градусів,  регулювати з їх допомогою температуру в приміщенні не можна. Адже це завдання інших приладів. 

Як правильно підібрати термозмішувальний вузол  LADDOMAT?

Я рекомендую обирати прилад з температурним режимом термостата від 55 до 65 градусів. У цьому випадку котел належно працюватиме і достатньою буде тепловіддача. Якщо термостат термозмішувального вузла  матиме високий температурний режим  Ви спалюватимете дрова і не отримуватимете тепла від радіаторів з хорошою циркуляцією, якщо низький - випадатиме «точка роси» це 52-57 градусів і котел конденсуватиме та зашлаковуватиметься.

Важливо! Підібрати модель термозмішувального вузла  LADDOMAT  саме для вашого твердопаливного котла Вам допоможе фахівець. Адже він врахує обєм води у котлі та системі опалення.