Мої вітання. Я, Олексій Зайчковський, директор компанії «Формула тепла» і наразі хочу розповісти Вам про очищення води.

Питання чистої технічної чи питної води - актуальне. До прикладу, ми давно купуємо у рідні домівки очищену воду. У сільській місцевості –  її  отримуємо з колодязів та свердловин. Однак, у цьому випадку ми не замислюємося, яку воду споживаємо. Тому я рекомендую зробити її аналіз і вже з його допомогою підібрати необхідну саме Вам станцію фільтрації. 

Про методи фільтрації, їх переваги та недоліки я розповім детальніше.

Дистиляція

Коротко про метод: спершу вода нагрівається та  доходить до кипіння. Водяна пара проходить через конденсатор, де пара знижує температуру та конденсується – цей процес і називається дистиляція.

Серед її переваг – видалення широкого спектру забруднень, серед недоліків – значне споживання енергії та габаритні розміри. Окрім того,   деякі домішки можуть бути переведені в конденсат.

Іонний обмін

Коротко про метод: іонний обмін – це пом’якшення води. Нині  – це найпопулярніша система очищення. Вода протікає через гранули іонообмінної смоли, пом’якшується та стає придатною для використання в побуті.

Серед переваг цього методу  – видалення розчинених неорганічних речовини, серед недоліків – неможливість видалення бактерій та механічних речовин з води.

Читайте також: «Формула тепла» пропонує системи фільтрації води

Абсорбація вугільним фільтром

Коротко про метод: В основі такої фільтрації – вугільний картридж, який здатний поліпшити воду, видалити неприємний присмак та запах. Зокрема, він усуває з води хлор, інші продукти хлорування, хімічні речовини, гази, а в окремих випадках цей метод ефективний проти мікроорганізмів.

Серед переваг абсорбації вугільним фільтром – ефективне видалення механічних речовин, хлору та газів. Серед недоліків – при тривалій експлуатації, абсорбує в собі бактерії. 

Ультрафільтрація

Коротко про метод: Мембрана складається з багатьох шарів-волокон, які пропускають через себе тільки молекули води, а зважені частинки, віруси та бактерії утилізуються у каналізацію.

Зворотній осмос

Коротко про метод:  це найефективніша станція фільтрації. Тому що вона видаляє до 99% забрудненості води і складається з усіх тих елементів, про які я вже розповідав.

 

У цьому блозі я, Олексій Зайчковський, розповідав Вам про фільтрацію води. Пийте чисту воду!