Вітаю!  Я, Олексій Зайчковський, директор компанії «Формула тепла» і у цій статті хочу розповісти Вам про монтаж  системи опалення на станції техобслуговування «Сервіс форсунок» у Чернівцях. Роботи на об’єкті виконував майстер компанії «Формула тепла» Роман Крижановський.

На фото - Роман Крижановський та Олексій Зайчковський

Читайте також: Проєкт котельні спортзалу: опалення і гаряче водопостачання. Відеоогляд О. Зайчковського

- Романе, які завдання були перед Вами під час монтажу системи опалення?

До нас звернувся замовник із завданням змонтувати систему опалення на об’єкті таким чином, аби у різних приміщеннях були різні температурні режими. Для того, аби виконати це завдання, ми використали таке обладнання: твердопаливний котел «Heiztechnik» з мінібуферною ємністю,  для забезпечення гарячого водопостачання - 300-літровий водонагрівач «Drazice», для забезпечення різних температурних режимів – насосні групи фірми «Termojet», для автоматизації всієї системи – блоки управління «Termojet». Зазначу, що завдяки нашій «автоматиці» ми можемо керувати змішувальними вузлами, яких у нас є 5, і виконувати завдання замовника - забезпечення різних температурних режимів у різних приміщеннях СТО.

На фото - твердопаливний котел «Heiztechnik»

На фото - насосні групи фірми «Termojet»

- Романе, чому вирішили встановити станцію пом’якшення води і які завдання вона виконує?

Тут використовується вода з колодязя, тому ми і встановили цю станцію. Вона забезпечуватиме потрібну для роботи обладнання жорсткість води, таким чином продовжуючи термін експлуатації всього обладнання.

- Романе, які джерела тепла є на СТО?

Для забезпечення температурного режиму у приміщенні станції техобслуговування ми встановили тепловентилятори «Volcano». Керуються вони кімнатними термостатами та забезпечують   стабільну температуру у цьому приміщенні. В офісі та кімнаті відпочинку - «тепла підлога». Нею можна керувати з допомогою кімнатних термостатів фірми «Danfoss». У цеху, де ремонтують форсунки, ми використали радіаторне опалення. Його керування теж здійснюється за допомогою кімнатних термостатів. А ось для того, аби забезпечити тут чисте повітря і при цьому не втратити тепло ми встановили систему вентиляції - рекуперації - з теплообмінником потужністю 50 кВт.

Дякую, Романе, за цікаву інформацію. Я, Олексій Зайчковський, нагадую Вам, що компанія «Формула тепла» пропонує комплексне вирішення питання підбору, заміни та монтажу обладнання: систем опалення, водопостачання, кондиціювання, водовідведення та сантехніки — для Вашого комфорту.